Hoppa till innehåll

Lotto i Sverige

Kenoraden

Sverige är ett av världens mest lottointresserade länder. Vi har en långtgående lottotradition i landet och många ser det som en utav veckans höjdpunkter när lottodragningen sker varje onsdag och lördag. Men det finns samtidigt en hel del olika spel att välja och vraka bland vid sidan om det klassiska lottot från Svenska Spel.

Men samtidigt så är det lätt hänt att man blir överväldigad av det enorma utbud som finns att tillgå. Vi kommer därför att gå igenom några olika sätt som man kan spela lotto på i Sverige. Om man är intresserad av att få mer praktisk information kring hur man gör för att spela så är https://www.lottoguiden.se/  en fantastisk resurs att använda sig utav, oavsett hur mycket erfarenhet du har sedan tidigare.

Klassiskt lotto

Som vi tidigare har nämnt så är vi svenskar ett oerhört lottointresserat folk. Detta kommer till stor del tack vare att svenska spel under årtionden har erbjudit svenska folket möjligheten att spela på lotto för relativt små summor pengar. Detta har lett till att många spelar på lotto regelbundet eftersom det går att få en rolig spelupplevelse för en mindre summa pengar.

Lotto är per definition ett spel som baseras helt och fullt på tur. Förr i tiden så behövde man besöka sitt lokala spelombud för att placera sin lottorad. På grund av hur utvecklingen har gått framåt med stormsteg så kan man nu spela lotto helt digitalt med hjälp av Svenska Spels hemsida eller app.

När man spelar lotto så väljer man ut 7 siffror mellan 1–36. Dessa dras sedan live på TV och spelare kan då välja att rätta sin lott i samband med programmet, eller enkelt och smidigt göra det med hjälp av svenska spels app.

Olika varianter på lotto

Det finns olika varianter på lotto som man kan spela hos svenska spel. De mest populära är Vikinglotto och klassiskt lotto som båda har dragningar varje onsdag och lördag. Detta gör att man får två tillfällen till vinst varje vecka.

En annan populär lottoform är att spela på bingolotto. Här får man inte välja ut sina nummer själv utan istället så köper man en lott med färdigbestämda nummer. Dragningen sker sedan live på TV under ett program på söndagskvällar. Dessa program är fyllda med underhållning och artistuppträdanden och är ett populärt sätt att spela på lotto.

Nu för tiden så går det också att spela lotto på olika onlinecasinon. Detta är också populärt eftersom man då själv kan välja när man vill spela istället för att vänta på att nästa dragning ska gå av stapeln.

Trisslotter

Även om du inte tidigare har spelat på något av det vi tidigare har nämnt så är det inte omöjligt att du någon gång i ditt liv har köpt en trisslott. En trisslott är nämligen också en form utav lottospel eftersom det är ett spel som enbart baseras på tur. Om du är intresserad av att lära dig trisslottens historia, eller få information kring hur man gör för att spela trisslotter digitalt så finns det en artikel att tillgå här.