Hoppa till innehåll

Bingolotto

Bingolotto är en riktig klassiker som spelas hemma i sofforna. Numera kan du inte bara köpa en fysisk lott i butik, utan även spela online. Bingolotto är också känt för sina bidrag till svenskt föreningsliv och olika idrottsklubbar. Är ny börjare på spelet kan du läsa mer om hur det fungerar nedan.

Keno resultat

Så spelar du Bingolotto

Bingolotto är ett klassiskt bingospel där du ska pricka av olika nummer på en bingobricka. Det är totalt 4 bingo under en kväll. Programmet sänds normalt på söndagar med start 18.30. Du kan även rätta dina lotter i efterhand om du inte har tid att titta på sändningen.

Ditt mål är att få en rad under varje bingo. Vid sidan av varje rad står det vad du vinner, det kan vara allt från kontanter till bilar och värdecheckar. Bingolotto omsätter miljoner kronor varje vecka.

Om du får bingo kan du även ringa in till programmet för en chans att få tävla i TV. Då har du chans på de riktigt stora priserna. Du brukar då få välja en låda i direktsändning där det döljer sig ett pris. Det kan vara ett spel som färgfemman eller en värdecheck. Det är ett mycket omtyckt inslag i programmet sedan många år tillbaka.

Bingolottos Julkalender

I december har Bingolotto sin egen julkalender där du har chansen att vinna riktigt fina priser. Det är en kalender i skraplottsform där du har möjlighet att vinna upp till 1 miljon direkt på ditt skrap. Du måste ha tre lika symboler i samma ruta för att vinna. Julkalender har alltså ett skrap per dag ända fram till julafton.

Denna julkalender är en perfekt uppladdning till uppesittarkvällen, som är Bingolottos största kväll på året. Då sitter tittare från hel Sverige bänkade och väntar in julafton. Julkalendern kostar 100 kronor och går att köpa i butik eller av din lokala förening.

Bingolotto idag

Bingolotto har förändrats en del genom åren, bland annat med byten av programledare. Idag sänds bingolotto mellan 44-45 gånger per säsong. Tidigare sändes det på lördagar i TV4, men nu är det flyttat till sjuan. Du har även möjlighet att följa sändningen på TV4Play om du föredrar det. Där kan du även se programmet i efterhand om det passar dig bättre.

Varje program gästas av flera välkända artister och andra gäster. Just nu är det Daniel Norberg som leder programmet tillsammans med Lotta Engberg.

Rätta bingolotto

Det är väldigt enkelt att rätta en bingolott. Du kan spela live samtidigt som programmet pågår och rätta din lott samtidigt, men annars går det även att rätta lotten i efterhand. Då behöver du logga in hos Folkspel och klicka dig fram till sidan där du kan rätta lotten. Sedan behöver du bara fylla i serienummer och lottnummer. Du får svar direkt på skärmen om du har vunnit eller inte.

Om du har köpt din lott online hos Folkspel kan du se direkt om det har blivit någon vinst eller inte. En vinst kommer även att betalas direkt till ditt spelkonto. Därifrån kan du ta ut det till ditt bankkonto.

FärgFemman skraplott

Färgfemman är ett av de mest populära spelen hos Bingolotto. Om du inte kan få nog av spelet kan du även köpa skraplotten. På denna lott har du möjlighet att vinna allt från kontanter till bilar. Du har dessutom möjlighet att stötta dina lokala idrottsföreninga, eftersom allt överskott från försäljningen går till Sveriges föreningsliv.

BingoLotto är en del av Folkspel

Bingolotto är sedan en tid tillbaka en del av Folkspel. Om du vill köpa en lott på nätet är det alltså här du ska logga in. Fördelen är att du kan logga in direkt med ditt mobila BankID och att de erbjuder populära insättningsmetoder som Swish och Trustly.

Folkspel är känt för att samarbeta med föreningslivet och har även Sverigelotten i sitt utbud. Det är en politiskt obunden organisation som inte har några privata vinstintressen, vilket innebär att allt överskott går tillbaka till föreningarna i Sverige. Du kan alltså köpa en lott med gott samvete och vara medveten om att den gör skillnad. Folkspel har sedan starten 1991 delat ut hela 17,5 miljarder till föreningslivet.

Kan man spela Bingolotto på nätet?

Idag behöver du inte köpa dina lotter i fysiska butiker, utan det går minst lika bra att spela direkt på nätet. Om du logga in på Folksspels hemsida kan du göra insättningar, köpa lotter och dessutom se veckans spelprogram.

En lott kostar normalt 60 kronor och du kan köpa hur många bingolotter du vill. Du kan även köpa en dubbellott för 120 kronor, med vilken du har chansen till det dubbla av allt vid en eventuell vinst.

När köpet gått igenom ser du din lott på ditt spelkonto. Du kan antingen skriva ut den eller spela direkt på datorn. Du kan även välja om datorn ska fylla i siffrorna automatiskt eller om du vill dutta själv med musen.

Keno resultat

Största vinsten i bingolottos historia

Undrar du vilken som är den största vinsten i Bingolottos historia? Det var i början av 2000-talet som detta skedde. Det var en familj vid namn Elfving som kammade hem hela 31,5 miljoner kronor. De spelade spelet Superchansen och hade dessutom dubbellott. Bingolotto har sänds sedan 1991 och det är ännu ingen som har lyckats slå detta makalösa rekord.

 

Vanliga frågor och svar

Den största vinsten i Bingolottos historia kom 2002 och landade på hela 31,5 miljoner kronor. Det vara en familj från Vara som kammade hem denna vinst via ett spel som heter Superchansen.

Det är en åldersgräns på 18 år för att få köpa Bingolotter och spela Bingolotto. Man följer Spelinspektionens bestämmelser om att allt spel om pengar ska ha en 18-års gräns i Sverige.

Ja, det gör det. Programmet sänds live varje söndag med start klockan 18.30 på kanal sju eller tv4 play. Det finns vissa undantag som till exempel uppesittarkvällen och nyårsbingot.