Hoppa till innehåll

Sverigelotten

Sverigelotten är en av Sveriges mest omtyckta skraplotter där du har möjlighet att vinna hela 25 miljoner kronor. Den går att köpa både som fysisk lott och online. Om du vill ha lite spännande underhållning i din vardag kan du alltid köpa en lott och vi ska här berätta mer om hur lotten fungerar.

Det bästa sättet att sätta ihop en rad till Keno

Om Sverigelotten

Sverigelotten är en skraplott från Folkspel där allt överskott går direkt till alla föreningar i Sverige. När du köper en lott väljer du dessutom vilken förening du vill stötta. Sverigelotten är en klassisk skraplott där du ska skrapa fram tre likadana symboler för vinst. Om du väljer att köpa digitala lotter ser du vinsten direkt på ditt konto, vilket är en stor fördel. Du behöver alltså inte ta dig till något ombud för att lösa in vinsten.

Hur du rättar Sverigelotten

Det är väldigt enkelt att rätta Sverigelotten och du ser direkt vid skrapet om det är vinst på lotten eller inte. Om du skrapar fram tre lika symboler eller belopp har du vunnit. Köper du lotter online kan du alltid logga in och se din lott i efterhand. Om du köper en fysisk lott måste du själv hålla reda på lotten och se till att den inte kommer bort.

Vid en vinst måste du lösa in din fysiska lott hos ditt närmaste ombud. Du kan bara lösa in vinster upp till 1000 kronor hos ett ombud. Tänk även på att du måste visa upp din lott för ombudet. Vid högre vinster måste du skicka in din lott till Folkspel, vilket det finns instruktioner om på nätet.

Sverigelotten premium

Du kan även välja Sverigelotten Premium vilket är en skraplott där du har chans på hela 50 miljoner kronor. Denna lott kostar 50 kronor per styck och har 12 skrapfält, vilket ger dig en extra vinstchans. Precis som på originalet ska du skrapa fram tre likadana symboler för att vinna.

Om du vill köpa dessa lotter så smidigt som möjligt rekommenderar vi de digitala lotterna. Då kan du köpa lotter oavsett var du befinner dig och ger samtidigt tillbaka till föreningslivet.

Kenodragning

FAQ

Ja, det finns flera exempel på personer som har skrapat fram högstavinsten på Sverigelotten. Vissa personer har till och med lyckats vinna två år i rad.

En vanlig Sverigelott kostar 25 kronor per styck. Om du vill köpa premium kostar de 50 kronor per styck.

Du ska skrapa fram tre lika symboler över de 9 skrapfälten. Det kan vara både symboler och belopp bakom fälten.