Hoppa till innehåll

Hur du spelar Triss online

Hur du spelar Triss online

Att spela Triss är ett klassiskt roligt sätt att pröva lyckan och få chansen att vinna riktigt fina priser. Med enkelheten och tillgängligheten hos digitala skraplotter kan du dessutom få tillgång till spelet var som helst och när som helst, utan att behöva köpa en fysisk lott. Chansen att vinna storkovan är förvisso mycket liten, men kostnaden för att spela är också låg vilket gör Triss populärt.

Digitala skraplotter online – spela enkelt och smidigt med Triss

Med digitala skraplotter får du uppleva den nervkittlande lottskrapningen direkt från din dator eller mobiltelefon. Genom att spela Triss online slipper du helt enkelt besväret med att först behöva köpa fysiska lotter i butik och kan istället skrapa dem direkt hemifrån soffan. Läs vidare för att upptäcka fördelarna med att spela Triss digitalt och hur du kommer igång.

Så skrapar du Triss online

För att köpa en Trisslott online måste man ha fyllt 18 år och vara registrerad på en auktoriserad speloperatörs webbplats, exempelvis Svenska Spel. Registreringsprocessen innebär att du fyller i nödvändiga personuppgifter och skapar ett konto. Efter att du har skapat ditt konto på Svenska Spel kan du välja att föra över den summa du vill spela Triss för. Detta kan antingen ske genom en traditionell betalningsmetod, eller med hjälp av mobilt BankID. När du har följt dessa steg är du redo att välja Triss bland spelutbudet och köpa din digitala lott.

Vilka typer av Trisslotter finns det?

Den traditionella Trisslotten med nio skrapfält är en välkänd favorit bland spelare. Varje fält kan innehålla en summa pengar eller en symbol av en TV eller en treklöver. Att skrapa fram tre likadana symboler ger vinst, vilken varierar beroende på symboler. Utöver den klassiska varianten erbjuds även Minitriss, som innebär chans till lägre vinster men till ett ännu mer förmånligt pris. En annan speciallott är Dubbeltriss som ger spelarna möjlighet till vinst på flera olika sätt. Utöver dessa permanenta varianter dyker det ibland upp specialdesignade Trisslotter för kortare kampanjer, ofta relaterade till högtider som jul eller halloween.

Vinstplan och vinstandel

Triss erbjuder en vinstplan där du kan se vilka priser som finns att vinna och dess chanser. Vinstandel är den andel av insatserna som går tillbaka till spelarna i form av vinster. Vinstandel för Triss är 49 %, vilket betyder att för varje 100 kronor som satsas på Triss får spelarna tillbaka i genomsnitt 49 kronor. Det innebär att det är vinst på ungefär var femte Trisslott.

Alla storvinster på Triss

Högsta möjliga vinst på en vanlig skraplott är 1 000 000 kr, högsta klövervinst 100 000 kr/mån i 25 år och högsta TV-vinst 5 000 000 kr. Dessa är desamma för Dubbeltriss. På Minitriss kan man skrapa fram 100 000 kronor.

FAQ

Måste man betala skatt vid en vinst på Triss?

Nej, vinster från Triss är skattefria. Det gäller oavsett om du vinner en engångssumma eller en klövervinst som betalas ut över tid.

Hur ger man bort Triss i mobilen?

Du kan enkelt ge bort en digital Trisslott genom att köpa den och sedan vidarebefordra den digitala länken till mottagaren.

Vad är oddsen att vinna på Triss online?

Vinstandelen för Triss är 49 %, vilket betyder att ungefär hälften av alla lotter ger någon form av vinst. Den vanligaste vinsten är 60 kronor, och den får du om du skrapar fram tre likadana belopp på din lott. Chansen att få en 60-kronorsvinst är 21 %, vilket motsvarar ett odds på 1:4.