Hoppa till innehåll

Eurojackpot

Eurojackpot är en av världens största lotterier där du har chans på miljoner i vinst. Anledningen till att vinsterna är så höga är för att flera länder i Europa deltar och driver lotteriet tillsammans. Här kommer du kunna läsa mer om hur Eurojackpot fungerar och vad du ska tänka på om du vill spela.

Guide till Keno
Kenoraden

Vad är Eurojackpot?

Eurojackpot är ett lotteri där flera europeiska spelbolag samarbetar med varandra och det lanserades redan 2012 i några länder. Sverige och Svenska Spel har varit delaktiga sedan 2013. Idag finns spelet i 18 olika länder inklusive Danmark, Finland, Nederländerna, Italien, Tyskland, Norge och Island. Under 2023 hade lotteriet ett vinsttak på mer än 120 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 1,34 miljarder svenska kronor.

Detta lotteri uppstod som en konkurrent till Eurojackpot då sex av medlemsländerna påbörjade förhandlingarna om att starta lotteriet i november 2011.

Så här spelar du Eurojackpot

Det enklaste sättet att spela på Eurojackpot är via enkelrader, där kan välja dina nummer själv eller slumpa fram dem. Du kan välja att spela mellan 1 och 12 rader för varje spel. En rad består av fem stycken nummer plus två extra stjärnnummer.

Du kan börja med att logga in på Svenska Spel och göra en insättning, sedan klickar du dig fram till Eurojackpot och fyller i dina nummer. Varje rad kostar 25 kronor.

När du känner dig nöjd skrollar du ner till sammanställningen och väljer hur många veckor du vill spela, samt vilka dagar du vill delta. Sedan behöver du bara bekräfta ditt spel med ett knapptryck.

När spelas Eurojackpot?

Det är dragning varje tisdag och fredag och det är normalt spelstopp på dessa dagar vid klockan 19:00. Om du lämnar in lotten efter tidsfristen är du alltså med i nästkommande dragning. Du kan rätta din rad direkt efter dragningen vilket normalt sker kring 21:00, men kan också vara tidigare på kvällen.

Kenodragning

Vilka spelregler gäller?

Du ska välja 5 nummer mellan 1 och 50 och ytterligare två stjärnnummer mellan 1 och 12. Det är möjligt att samma nummer blir både ett vanligt nummer och ett stjärnnummer.

Det finns 12 olika vinstnivåer och alla som prickar rätt på sina fem nummer plus två extranummer får vara med och dela på jackpotten. Den börjar alltid på 10 miljoner euro. Om ingen träffar de rätta numren kommer jackpotten följa med till nästa vecka tills den når taket på 120 miljoner.

FAQ

Det kostar 25 kronor per rad att spela på lotteriet. Du kan spela upp till 12 rader per spelomgång.

Du kan leta upp de rätta numren direkt efter dragningen runt klockan 21. De finns både hos Svenska Spel och hos andra fristående sajter. Du kan även kolla på text tv efter den rätta raden.

Om du har spelat hos Svenska Spel kommer din rad att rättas automatiskt. Dina vinster kommer att krediteras till ditt spelkonto. Om du har en fysisk kupong måste du själv kolla upp om du har rätt resultat.