Hoppa till innehåll

Lotto

Rätta Keno

Vad är Lotto?

Lotto är ett populärt nummerspel som kan liknas vid slots i sin spännande och oförutsägbara natur, men istället för att snurra hjul väljer du nummer. Här väljer alltså spelaren en serie av nummer i hopp om att dessa ska matcha de nummer som slumpmässigt dras under en officiell dragning. Det är ett spel som baseras på ren chans och tur, där varje nummerkombination har lika stor chans att dras.

Men hur spelar man Lotto? Det vanligaste formatet är att välja sju nummer från 1 till 35. Du kan välja dessa nummer själv (ofta kallade ”egen rad”) eller låta systemet slumpmässigt generera dem åt dig, vilket kallas för en ”quick pick”. Efter att du valt dina nummer, köper du din lott. Detta kan göras hos auktoriserade återförsäljare eller online. 

Priset för en lott kan variera beroende på spel och plats. Lottodragningarna sker vid bestämda tider och dagar. Under en dragningen dras sedan ett visst antal nummer slumpmässigt och det krävs att dessa matchar dina utvalda nummer för att du ska vinna jackpotten. 

Lotto lördag

Lördagskvällar är särskilt magiska med Lotto. Kl. 19.55 varje lördag blir drömmar verklighet när sju lyckonummer dras. Det är ögonblicket då hopp och förväntan möter verkligheten, och kanske är det din tur att fira nästa gång!

Lotto onsdag

Även mitt i veckan bjuds det på en andra chans till lycka med Lotto. Varje onsdag kl. 18.25 har du chansen att vinna på dina utvalda rader. Reglerna är desamma, bara dagen är annorlunda. 

Lotto Drömvinsten

Drömvinsten är Lottos ultimata jackpot. Genom att satsa minst 3 kronor på Lotto och 10 kronor på Joker, öppnas dörren till denna livsförändrande vinst. För att ta hem Drömvinsten krävs 7 rätt på Lotto och 2 rätt på Joker, och vinsten börjar alltid på imponerande 75 miljoner kronor.

Lotto Andra Chansen

Lotto Andra Chansen är som namnet lyder – en andra chans för de som missade första vinsten. Det är en extra dragning som ger spelare en ny chans att vinna genom att matcha fler nummer och en ny chans att vinna jackpotten. Dragningar för Andra Chansen sker två gånger om året, och varje lottorad ger en chans. 

Rätta Lotto - Såhär rättar du lotten

Att rätta lotten är lika enkelt som spännande. När dragningen är över kan du snabbt och smidigt kontrollera dina nummer på nätet. Du behöver bara ange dina valda siffror och jämföra dem med de dragna numren. Varje matchat nummer tar dig ett steg närmare vinsten.

Vad kostar det att spela Lotto?

Du kan spela Lotto för ett överkomligt pris, men som ändå ger dig chansen att vinna stort. En enda rad kostar 3 kronor per dragning, och ju fler rader du spelar, desto större blir dina chanser att träffa rätt. Det är en prisvärd möjlighet att följa med på spännande lottodragningar.

Lottodragningar och spelstopp Lotto

Lottodragningar sänds på Svenska Spels hemsida från klockan 18.25 på onsdagar och klockan 19.55 på lördagar. För att säkerställa att du inte missar chansen att delta i dragningen är det viktigt att känna till spelstoppet klockan 17.15 på onsdagar och 18.15 på lördagar. Se till att dina nummer är inskickade i tid för att vara med i spelet.

Hur rättar man Joker?

När du har spelat Joker är det dags att rätta din lott. Jokern ger dig extra möjligheter att vinna, och genom att välja rätt Joker-nummer ökar dina vinstchanser avsevärt. Dina valda nummer måste matcha samma ordning som numren dras i Joker-dragningen. Det är tillåtet att räkna antalet rätt framifrån och bakifrån, men du kan inte börja mitt i raden. Du behöver minst 2 rätt för att vinna, och den högsta vinsten på Joker är 30 miljoner för 7 rätt (om du spelar med en insats på 30 kronor).

FAQ

Många plattformar och webbplatser sänder dragningen direkt klockan 18.25 på onsdagar och 19.55 på lördagar.

För att få 7 rätt på Lotto måste alla sju av dina valda nummer matcha de dragna numren. Det är en utmaning, men när det händer kan du kamma hem en storvinst. 

Lottodragningen sker på lördagar och onsdagar, och hålls under kvällen. På grund av spelets popularitet är det många som sitter bänkade framför sina skärmar för att se om deras nummer dyker upp.

Självklart! Du kan spela en eller flera rader på Lotto. Varje rad ger dig en separat chans att träffa rätt kombination och ta del av vinstpotten. Sätt dina siffror och öka dina möjligheter att bli nästa lyckliga vinnare.