Hoppa till innehåll

Triss online

Det finns få lotterier som är så populära som Triss. Det är faktiskt den populäraste skraplotten i Sverige. En anledning är det enkla konceptet där du bara ska skrapa fram tre lika symboler för vinst. Ytterligare en anledning är att du har såpass höga vinstchanser. De flesta är redan medvetna om att du kan få skrapa i TV – då har du chans att vinna flera miljoner kronor. Här tar vi en närmare titt på allt du behöver veta om Triss online.

Triss online

Triss – Sveriges populäraste skraplott du kan skrapa online

Du behöver inte köpa en triss i butik, utan det går lika bra att skrapa på webben precis som när du spelar casino online. Det innebär att du kan skrapa oavsett var du befinner dig. Då behöver du inte anpassa dig efter någon butiks öppettider utan skrapar helt på dina villkor.

Hur du skrapar Triss online

Det första du måste göra är att registrera ett konto. Svenska Spel är de som har hand om originalet Triss. Idag kan du snabbt och enkelt skapa ett konto med BankID. När du har skapat ett konto behöver du bara sätta in pengar, vilket du vanligtvis kan göra med Swish.

Sedan klickar du dig bara fram till Triss och väljer hur många lotter du vill ha. Du kan sedan skrapa dina lotter direkt på skärmen. Om du vinner kommer summan att krediteras direkt till ditt spelkonto.

Olika typer av Trisslotter

Även om den klassiska trisslotten är den vanligaste finns det även andra varianter. Idag finns det även minitriss vilket är en billigare variant av originalet. Här kan du vinna upp till 100 000 kronor. En annan trisslott är dubbeltriss. Denna lott har två stycken olika skrapfält vilket innebär fler vinstchanser.

Keno resultat

Hur mycket kostar skraplotter?

Skraplotter kan variera väldigt mycket i pris beroende på vilken du väljer. En vanlig trisslott kostar alltid 30 kronor oavsett om du köper den på nätet eller i butik. En mintriss kostar dock bara 10 kronor.

Det finns andra skraplotter på nätet som kan kosta så lite som 1 krona. Det varierar beroende på vilket spelbolag du väljer.

Vinstplan och vinstandel

Triss är populärt på grund av de höga vinstchanserna. Om du spelar originalet kan du vinna allt från 30 kronor upp till 1 000 000 kronor. Får du komma till TV kan du vinna så mycket som 100 000 kronor i månaden i 25 år.

Det här är de fasta priserna som normalt gäller. Ibland kör triss dock särskilda kampanjer som gör att priserna blir ännu högre. Då brukar aktuellt belopp stå på lotten.

Storvinster på Triss genom tiderna

Under åren har flera lyckliga vinnare lyckats kamma hem riktiga storvinster. 2021 skrapade 18-åriga Rodas från Sundsvall fram den maximala utdelningen på 100 000 kronor i 25 år. 2014 var det en lyckligt lottad vinnare som lyckades skrapa fram hela 14 miljoner kronor. 2016 var det dags igen när en vinnare skrapade fram hela 20 miljoner kronor, som var fördelade över 25 år.

Fördelar med att spela Triss på nätet

Det finns flera fördelar med att spela triss på nätet. Du behöver inte hitta något att skrapa med utan skrapar bara med musen eller fingret. Dessutom behöver du inte oroa dig för att den typen av lott du vill ha är slut. Det finns alltid det du behöver på nätet. Ytterligare en fördel är att du inte behöver ta dig till någon butik för att lösa in en nytt lott. Du behöver bara logga in på ditt spelkonto.

Om du vill ge bort en lott kan du även göra det på nätet. Du fyller bara i mejladressen till personen du vill skicka lotten till.

Keno resultat

Så betalas vinsterna ut

Om du spelar triss online kommer vinsterna att betalas ut direkt till ditt konto. Sedan kan du själv bestämma när och hur du ska föra över dem till ditt bankkonto.

När du spelar triss hos Svenska Spel kan du alltid räkna med snabba uttag. Det brukar bara ta några minuter innan de har betalats ut.

Vanliga frågor och svar

Nej! Inom EU är vinsterna skattefria, vilket inkluderar Svenska Spel.

Du loggar in på ditt konto hos Svenska Spel och klickar dig fram till triss. Där finns det ett alternativ där du kan ge bort triss via telefonnummer eller e-post.

I genomsnitt är det vinst på var 5:e trisslott. Det gäller oavsett om du spelar online eller hos ett ombud.