Skip to content
Home » Nyheter » Kenostatistik

Kenostatistik

Kenostatistik

Att tala om statistik när det handlar om olika spel som bygger på turen, låter för många lite fel. Dock är det så att även slumpen har olika trender. Något som visat sig klart och tydligt vid kontroller av ett flertal spel. Nu går det inte alls att sätta någon tillit till att försöka utvärdera slumpen. Hur som helst finns det ett mycket populärt spel vid nämn Keno. I och med populariteten, är det även många som har kontrollerat statistiken.

Glöm heller inte bort att Kenospel inte bara går att spela via Svenska Spel. Här finns idag många svenska casinon som erbjuder spännande varianter av detta spel. Statistiken bygger dock på originalspelet Keno.

Vad är Kenostatistik

Många frågar sig givetvis vad vi menar med Kenostatistik. Det handlar här om att kontrollera vilka nummer som vinner flest gånger. I och med att Keno funnits i så många år, går det faktiskt att skapa relativt trovärdig statistik.

Dock handlar det som vi redan nämnt om ett spel som bygger helt och hållet på turen och slumpen. Något som då bidrar till att skillnaderna mellan det antal gånger som olika nummer vinner, ligger mycket nära varandra. Alltså inte alls några stora skillnader som skulle kunna avgöra vinst eller förlust.

Nedan följer ett antal tabeller som påvisar hur många gånger de olika numren har varit med i Kenodragningen.

De tio mest dragna numren i Keno

NummerHar dragits antal gånger
22373
42346
342306
62305
172294
362283
522274
572273
72273
652273

Som vi direkt kan se handlar det bara om en skillnad på 100 gånger mellan det mest dragna numret och det som hamnar på tionde plats. Med tanke på de antal dragningar som skett under åren, får det anses som mycket obetydligt.

Övrig statistik för olika nummerkombinationer

Vidare finns det också statistik för de mest dragna nummerparen i spelet. Här är det också de tio vanligaste det handlar om. Det vanligaste paret är 2 och 4, vilka har dykt upp tillsammans 706 gånger. På tionde plats ligger nummer 6 och 7, som vi sett 685 gånger.

Även här kan vi snabbt se att allt är relativt jämnt, med en skillnad på bara 21 gånger under alla årens som dragningar skett. Vidare ske vi också se till de tio vanligaste tripplarna.

Här är den vanligaste kombinationen 17, 19 samt 64, som kommit upp 215 gånger. Sist bland de tio vanligaste ligger kombinationen 2, 12 och 21. Här har det skett 209 gånger. Alltså blir här resultatet ännu jämnare, men en skillnad på bara 6 gånger.

Sammanfattning av Kenostatistik

Som du direkt förstår kommer inte de uppgifter du tagit del av ovan, vara något som med säkerhet kan ligga till grund för kommande dragningar. Inte heller har det gett någon grund för hur du ska tippa och välja dina nummer, med anledning av de små och obetydliga skillnader som finns.

Vad vi däremot kan fastställa, är att Keno är ett spel som verkligen bygger på slumpen. Något som blir en nackdel då du inte kan räkna ut hur du ska vinna, eller få en fördel i spelet. Fördelen är dock att alla har samma stora eller lilla chans att vinna.