Skip to content
Home » Nyheter » Kenodragning

Kenodragning

Kenodragning

Att spela lotterier och lottorader är mycket spännande och underhållande. Här behöver du bara hitta på några rader på måfå, för att sedan lämna in dem antingen i spelbutiken eller online. Efter att du har lämnat in dina rader, är det sedan bara att vänta på dragningen. Ett av de mest populära spelen bland svenskar är Keno. Något som då gör att många väntar på Kenodragning, som sker varje dag i TV4.

Dock är det bara när du spelar originalversionen av Keno. Svenska Spel erbjuder nämligen två olika varianter av spelet. Det är vanliga Keno med dragning en gång om dagen, samt KenoXpress där dragning sker direkt.

Vi ska se på hur både dessa dragningar går till, samt vad du behöver göra för att ha en chans att vinna. Utöver det får du reda på hur mycket alla rätt vid en Kenodragning kan ge dig i vinst.

Daglig Kenodragning med Svenska Spel

Den vanligaste och mest populära Kenodragning som finns, är den som sker varje dag i TV4 klockan 18.55. Här sker den från Visby, Gotland och har gjort så sedan spelet lanserades 1992. Du kan vara med och spela, genom att logga in på Svenska Spel online eller gå till en spelbutik.

Efter det är det bara att välja vilka siffror du ska ha och hur många i dina rader. Du kan spela mellan 3 – 11 siffror i varje rad. Ju fler nummer du har i din rad, desto högre blir vinsterna. Dock leder det samtidigt till att det blir svårare att vinna.

När det sedan är dags för Kenodragning, är det bara att bänka sig framför TV4, vid rätt tid. Här ser du då den spännande dragningen och kan följa varje siffra och hur många rätt du slutligen får. Givetvis kan du också rätta Keno online. Det kan du göra direkt på Svenska Spel, eller många andra spelsidor.

Spela KenoXpress med dragning direkt

Den andra varianten av det populära spelet är KenoXpress. Här hör du direkt att det går fort. Det här är också ett spel som går att spela i de flesta spelbutiker, samtidigt som du alltid spelar det bästa online. Express i det här fallet, handlar om att Kenodragning sker direkt.

Precis som tidigare kan du lägga dina rader med 3 – 11 siffror i varje rad. Gällande vinsterna gäller samma sak här. Den stora skillnaden är att du kan spela massor med gånger per dag. Vidare kommer också vinstsumman vara maximalt 2 miljoner kronor.

Här kan du alltså lägga ett antal rader, och efter att dragningen skett, kan du återigen spela med ytterligare en direkt dragning och så vidare.

Valet mellan Keno och KenoXpress

Egentligen behöver det inte vara något val. Som vanligt rekommenderar vi originalet, då det innehåller de högsta vinsterna. Dock utesluter inte spel på en av varianterna, att du också spelar på den andra. Här kan du som väntar på kvällens dragning hinna med några spel på KenoXpress.

På så sätt kan du få ut maximal spelupplevelse från två spännande Kenospel.