Hoppa till innehåll

Olika sätt att betta på Fotboll  

Olika sätt att betta på Fotboll Fotboll är inte bara världens mest populära sport, utan det är också den sporten som har överlägset flest bettare runtom i världen. Många ser det som ett roligt sätt att addera lite extra krydda inför helgen och kvällens stora match, medans andra ser det som ett sätt att kapitalisera på sina fotbollskunskaper. Men för den som aldrig har bettat på fotboll tidigare kan det vara svårt att veta vilken spelform som passar en själv bäst. Därför har vi samlat några av de mest populära sätten som spelare använder sig utav för att spela på fotboll. En sak som dock är viktig att ha i åtanke innan man börjar betta på Fotboll är att det ska först och främst ses som underhållning. Se därför till att gå långsamt framåt medans du lär dig hur man gör och förvänta dig absolut inte att du kommer att kunna tjäna stora mängder pengar snabbt. Det hälsosammaste sättet att se på det är därför att spela på matcher som du vill tillföra lite extra spänning till. Betta på stora mästerskap Ett roligt sätt att betta är att göra det när det är ett stort mästerskap som spelas, exempelvis EM eller VM. Under fotbolls EM 2016 så var det många oväntade resultat och många spelare tyckte därför att det var extra roligt att spela på just det mästerskapet. När det kommer till att satsa på mästerskap så har man en hel del olika alternativ att välja bland. Ett populärt spelsätt är att betta på vilket land som kommer att vinna hela kalaset. Dessa bets läggs oftast redan innan avspark i mästerskapets första match. Några andra populära spelformer under mästerskap är att betta på vilka som kommer vinna deras grupp, betting på individuella matcher, samt på vilken spelare som kommer att göra mest mål. Detta skrapar dock bara på toppen av isberget när det kommer till betting på mästerskap och det går att betta på nästan allt du skulle kunna tänka dig. Livebetting Detta är också en spelform som har vuxit i popularitet på senare år. Livebetting innebär att man placerar ett spel under matchens gång. Detta kan ofta handla om vilket lag som kommer göra nästa mål, eller om resultatet kommer att stå sig till slutet av matchen. Livebetting har blivit populärt eftersom det är ett väldigt fartfyllt och engagerande sätt att spela. Betting på individuella matcher Att betta på resultatet på en match är ett utav de mest populära sätten man kan betta på fotboll. Detta erbjuds hos Svenska Spel som privata spelbolag och kan vara ett roligt sätt att få lite vatten bakom öronen när det kommer till att betta. Spela på stryktipset Förrutom lotto och triss så är Stryktipset ett utav svenska spels mest älskade spelformer. På Stryktipset så ska man tippa på resultatet i 13 matcher från engelska Premier League. Detta är ett oerhört populärt sätt att spela på och varje vecka så är det tiotusentals svenskar som sätter sig ner för att knåpa ihop sin kupong.

Fotboll är inte bara världens mest populära sport, utan det är också den sporten som har överlägset flest bettare runtom i världen. Många ser det som ett roligt sätt att addera lite extra krydda inför helgen och kvällens stora match, medans andra ser det som ett sätt att kapitalisera på sina fotbollskunskaper.


Men för den som aldrig har bettat på fotboll tidigare kan det vara svårt att veta vilken spelform som passar en själv bäst. Därför har vi samlat några av de mest populära sätten som spelare använder sig utav för att spela på fotboll.

En sak som dock är viktig att ha i åtanke innan man börjar betta på Fotboll är att det ska först och främst ses som underhållning. Se därför till att gå långsamt framåt medans du lär dig hur man gör och förvänta dig absolut inte att du kommer att kunna tjäna stora mängder pengar snabbt. Det hälsosammaste sättet att se på det är därför att spela på matcher som du vill tillföra lite extra spänning till.

Betta på stora mästerskap

Ett roligt sätt att betta är att göra det när det är ett stort mästerskap som spelas, exempelvis EM eller VM. Under fotbolls EM 2016 så var det många oväntade resultat och många spelare tyckte därför att det var extra roligt att spela på just det mästerskapet.

När det kommer till att satsa på mästerskap så har man en hel del olika alternativ att välja bland. Ett populärt spelsätt är att betta på vilket land som kommer att vinna hela kalaset. Dessa bets läggs oftast redan innan avspark i mästerskapets första match.

Några andra populära spelformer under mästerskap är att betta på vilka som kommer vinna deras grupp, betting på individuella matcher, samt på vilken spelare som kommer att göra mest mål. Detta skrapar dock bara på toppen av isberget när det kommer till betting på mästerskap och det går att betta på nästan allt du skulle kunna tänka dig.  

Livebetting

Detta är också en spelform som har vuxit i popularitet på senare år. Livebetting innebär att man placerar ett spel under matchens gång. Detta kan ofta handla om vilket lag som kommer göra nästa mål, eller om resultatet kommer att stå sig till slutet av matchen. Livebetting har blivit populärt eftersom det är ett väldigt fartfyllt och engagerande sätt att spela.

Betting på individuella matcher

Att betta på resultatet på en match är ett utav de mest populära sätten man kan betta på fotboll. Detta erbjuds hos Svenska Spel som privata spelbolag och kan vara ett roligt sätt att få lite vatten bakom öronen när det kommer till att betta.

Spela på stryktipset

Förrutom lotto och triss så är Stryktipset ett utav svenska spels mest älskade spelformer. På Stryktipset så ska man tippa på resultatet i 13 matcher från engelska Premier League. Detta är ett oerhört populärt sätt att spela på och varje vecka så är det tiotusentals svenskar som sätter sig ner för att knåpa ihop sin kupong.