Hoppa till innehåll

Det bästa sättet att sätta ihop en rad till Keno

Det bästa sättet att sätta ihop en rad till Keno

Keno är som bekant ett bingoliknande spel som går ut på att välja en sifferrad och sedan hålla tummarna på att ens nummer dras fram. Det gäller att ha så många tal som möjligt rätt när den slumpmässiga dragningen sker. Den som har turen på sin sida kan vinna stora pengar. Men vad ska man tänka på när man sätter ihop sig egen Kenorad?

Keno är ett spel med ett starkt arv på den svenska spelmarknaden, men Keno har förekommit i många länder under 2000-talet. Om vi ser till själva ordet ”keno” är det ett ord med franska eller latinska rötter, men Keno som spel har å andra sidan sina rötter i Kina.

Svenska Spel är det spelbolag som tillhandahåller Keno och det går nu att spela sin Kenorad både i spelbutik, eller om man besöker spelbolagets hemsida eller app. Det sker en daglig dragning av Kenoraden och det innebär i praktiken att man kan vinna på Keno varje dag i veckan, om man har en osannolik tur.

Avsnitten sänds på TV4, men sändes mellan 2010-2013 faktiskt på TV3. Varje avsnitt är 5 minuter, men du kan rätta din Kenorad på hemsidan, i spelbutiken eller i din app. Man behöver alltså inte slå sig ner och titta på dragningen.

Olika strategier på Keno

Det finns många olika försök till strategier för den som sätter ihop sin Kenorad, men man ska komma ihåg att det här är ett fullt turbaserat spel och det finns ingen logik i dragningarna. Det är med andra Fru Fortuna som behöver vara på din sida för att du ska kunna vinna i Keno.

En del använder sig av strategin med turnummer. På så sätt kan man sätta ihop en rad som man har en god känsla för – och kanske kan turnumren gör att man vinner pengar.

Andra sätter en rad som man lämnar in dagligen. Logiken är att detta så småningom ska leda till att det blir en vinnande rad på något sätt. Men problemet med den logiken är att den inte stämmer. Det är precis samma sannolikhet att varje rad – även sådana som redan har blivit dragna – ska dras när Keno kör en ny dragning. Men genom att lämna in samma rad riskerar man åtminstone inte att ens tidigare rad blir vinnande i en senare dragning.

Det finns också strategier som har försökt beräkna algoritmerna bakom Kenodragningarna, men faktum är att det är helt slumpmässiga dragningar. Det gör sådana försök till strategier till lönlösa, såvida man inte tror att det finns en turhöjande effekt i dessa.

Lotto i olika former på den svenska spelmarknaden

Lotterier i olika former är vanligt hos många svenska spelbolag och inte minst Svenska Spel har bland annat Eurojackpott som en del av sitt utbud. Hos renodlade nätcasinon kan man spela andra turbaserade spel, som slots eller lotterier där man köper en lott med daglig dragning. Läs mer om dem på spelpressen.se här.

Gemensamt för alla dessa spel är att de är turbaserade, men i vissa fall behöver man inte ens sätta ihop en rad. Då köper man snarare en lott eller en biljett till dragningen, och håller sedan tummarna på att man ska vinna pengar när dragningen sker.